Geodezia ajută orașele să își planifice viitorul

11.05.2021

Geodezii fac parte dintr-o echipă care include ingineri, arhitecți și urbanisti, toți având responsabilitatea modului în care funcționează orașul viitorului. Mai mult, munca lor are implicații - și nu doar pentru următorii câțiva ani. Modelele de utilizare a terenurilor stabilite astăzi vor dura secole. Geodezii ajută la creșterea durabilității economiei, in delimitarea utilizării terenului și a titlului terenului, o problemă cheie în gestionarea terenurilor. Un sistem robust de administrare a terenurilor este o problemă cheie atât pentru dezvoltarea economică, cât și pentru protecția mediului. În timp ce rolul s-ar putea schimba în timp, necesitatea unui profesionist în informarea terenurilor în procesul de proprietate, transfer de teren și dezvoltare a terenului va fi întotdeauna esențială.

Un Cadastru sporadic constituie baza unei investiții în imobiliare

Va descoperi discrepanțe și încălcări, dacă există, va elimina întrebările viitoare cu privire la amplasarea limitelor și va avea o valoare durabilă pentru proprietar, dezvoltator și creditor.

Geodezia joacă un rol cheie în susținerea unei piețe funciare eficiente și a unei gestionări eficiente a utilizării terenurilor

Aceste funcții stau la baza dezvoltării și inovării pentru justiția socială, creșterea economică și durabilitatea mediului. Nici o dezvoltare nu va avea loc fără a avea o dimensiune spațială și nici o dezvoltare nu va avea loc fără amprenta inspectorilor - profesioniștii în informarea terenurilor.

Geodezia este mai mult decât echipajul de teren pe care îl vedeți pe marginea drumului

Topografia este o parte vitală a procesului de proiectare și construcție. Inginerii geodezi efectuează inspecții la graniță pentru a le spune oamenilor unde se află proprietatea lor, cartografia topografiei terenului pentru proiectarea inginerească, stabilirea altitudinilor șantierelor pentru asigurarea inundațiilor, efectuarea inspecțiilor de titluri pentru tranzacțiile imobiliare, certificarea faptului că structurile sunt construite conform proiectării, dispunerea clădirilor , condominii, subdiviziuni și alte proiecte de construcții, astfel încât companiile de construcții să poată lega planurile de inginerie de lumea reală și să construiască rețele de control, astfel încât toate parcelele de teren să poată fi legate de sistemul de poziționare universal. Topografii executa calculcul volumelor de terasamente, pentru plata lucrarilor efectuate, cadastrarea râurilor pentru dragare, pregateste controlul fotografiei pentru fotografierea aeriană și fotogrametria, redactează descrieri legale care sunt folosite pentru a descrie bucăți de proprietate, harta și coridoarele de amenajare pentru tuneluri, drumuri, aeroporturi, conducte , rețelele celulare și căile ferate și dezmembrare proprietățile în loturi noi, cum ar fi subdiviziuni. Deci, dacă vedeți o persoană pe marginea drumului care se uită printr-un instrument pe un trepied sau care ține un receptor GPS, este probabil ca acesta să facă parte dintr-un echipaj de teren de supraveghere supravegheat de un topograf profesionist. Acum știți că fac mai mult decât să facă poze. Ceva urmează să se întâmple!

Numit "Geomatics" în Canada și în mare parte din Europa, domeniul de aplicare al Supravegherii si masuratorilor in constructii este vast.

Fără această profesie, căile ferate nu ar putea fi construite, zgârie-nori nu ar putea fi ridicate și indivizii nu ar putea ridica garduri în jurul curților lor, de teamă să nu pătrundă pe terenul altcuiva. Doriți să vă construiți o autostradă în curtea din spate, pe care ați plătit-o, ați întreținut-o și ați plătit taxe de ani de zile, fără permisiunea dvs.? Desigur, de unde ați ști că a fost în curtea dvs. fără un topograf care să vă spună unde se află chiar proprietatea dvs.? Inginerii geodezi stabilesc, de asemenea, limitele drumurilor care urmează să fie construite, monitorizează zgârie-nori pentru a se asigura că sunt ridicate vertical și măsoară aeroporturile astfel încât pistele să fie perfect aliniate și netede. Multe proprietăți au probleme considerabile în ceea ce privește limitarea necorespunzătoare, calculele greșite din anchetele anterioare, titlurile, servituțile și alte interese asupra proprietăților imobiliare. De asemenea, multe proprietăți sunt create din mai multe diviziuni ale unei piese mai mari de-a lungul anilor și, cu fiecare diviziune suplimentară, riscul de calcul greșit crește. Rezultatul poate fi proprietăți adiacente care nu coincid cu parcelele adiacente, rezultând goluri și suprapuneri. Topografia terenului devine o artă atunci când un topograf trebuie să rezolve un puzzle folosind piese care nu se potrivesc exact între ele. În aceste cazuri, soluția se bazează pe experiența, cercetarea și interpretarea probelor de către inginerul geodez, împreună cu procedurile stabilite pentru soluționarea discrepanțelor.