NIVELE OPTICE

DADI Surveying

Un nivel este un instrument optic folosit pentru a stabili sau verifica puncte în același plan orizontal într-un proces cunoscut sub denumirea de nivelare și este utilizat împreună cu un personal de nivelare pentru a stabili nivelurile înălțimilor relative ale obiectelor sau marcajelor. Este utilizat pe scară largă în supraveghere și construcție pentru a măsura diferențele de înălțime și pentru a transfera, măsura și stabili înălțimi ale obiectelor sau marcajelor cunoscute.

Nivelele topografice (digitale) sunt aparate a căror construcție, se bazează pe principiul vizelor orizontale (nivele). Diferența de nivel dintre puncte se obține direct, în funcție de înălțimile a și b ale unei vize orizontale, citite pe mirele ținute vertical în punctele respective.

Nivelmentul geometric sau direct este o metodă de determinare a diferențelor de nivel, ce se bazează pe principiul vizelor orizontale, funcție de care se calculează cotele punctelor de pe suprafața terestră.

Principiul de bază al ridicărilor de nivelment îl constituie modul de determinare al diferențelor de nivel dintre puncte.

Nivele optice in stoc:

DSP 32DSZ 32